Heb je een vraag over Compassion Cadeaus? Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

 • Hoe ontvang ik de giftcard?

  Met een giftcard laat je iemand in jouw omgeving weten dat zijn of haar cadeau wordt gegeven aan een kind in armoede. Als je een Compassion Cadeau koopt met giftcard, dan ontvang je deze van ons als een PDF. Op de kaart in het PDF-bestand staat het gekozen cadeau en de persoonlijke boodschap die je invult tijdens het bestellen. Druk deze kaart af en verras er iemand mee.

 • Wie ontvangt mijn Compasion Cadeau?

  De Compassion Cadeaus gaan naar kinderen en hun gezinnen die deelnemen aan Compassion-projecten in de 25 landen waar we werken. Bekijk de pagina per cadeau om te zien naar wie jouw cadeau gaat.

 • Kan ik een Compassion Cadeau geven aan mijn sponsorkind?

  De Compassion Cadeaus worden gegeven aan sponsorkinderen in verschillende landen wereldwijd. Wil je een cadeau geven aan jouw sponsorkind? Dat kan niet met Compassion Cadeaus, maar wel in de sponsoromgeving MyCompassion. Daar kun je een extra gift geven aan je sponsorkind, zijn/haar gezin of het project waar je sponsorkind naartoe gaat. Lokale medewerkers kijken vervolgens wat jouw sponsorkind nodig heeft en schaffen dit aan met jouw gift.

 • Zijn de giften die ik geef aan Compassion Cadeaus aftrekbaar voor de inkomensbelasting?

  Ja. Compassion is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI. Dit betekent dat je giften en sponsorgelden aan goede doelen (vanaf de drempel van 1% van het inkomen) voor 100% aftrekbaar zijn. Dit geldt ook voor Compassion Cadeaus.

  Dit betekent ook dat Compassion gebruikmaakt van de fiscale voordelen. Zo hoeft een ANBI geen successie- of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen. Donateurs kunnen giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken.