Voor kinderen

Wij richten ons niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. We helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.

Holistisch

Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van je leven. Daarom moet het antwoord ook op elk gebied komen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. In het kindsponsorprogramma worden de kinderen op al deze gebieden begeleid om hun van God geven talenten te ontdekken.

Jezus centraal

Jezus staat centraal in ons werk, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengen we kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien.

Via de kerk

Alle Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. We helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen en zo de liefde van Jezus te laten zien.

Onze programma's


Via ons kindsponsorprogramma begeleiden we individuele kinderen van extreme armoede naar zelfredzaamheid. Een lokale kerk helpt hen op elk gebied van hun leven: onderwijs, lichamelijk, emotioneel, sociaal, economisch én geestelijk.

Moeders en baby's die in extreme armoede leven, zijn heel kwetsbaar. Daarom helpen we bij zwangerschappen, de bevalling en de eerste 4 jaar van het nieuwe leven. Zo bestrijden we kindersterfte en geven we baby's een goede start in het leven.

Via aanvullende hulpfondsen ruimen we blokkades uit de weg, die de ontwikkeling van kinderen tegenhouden. Denk aan schoon drinkwater, malaria, noodhulp, HIV/AIDS voorlichting, en grote medische kosten.

2.178.389 sponsorkinderen in 25 landen
2.178.389

sponsorkinderen in 25 landen

8.032 lokale kerken
8.032

lokale kerken in 25 landen

24.675 (zwangere) moeders en baby's
24.675

(zwangere) moeders en baby's

Bevrijd een kind van armoede