Moeders & baby’s project

 1.000,00

Beschrijving

Waar komt je gift terecht?
Jouw gift komt terecht in het fonds Moeders en baby’s. Baby’s die problemen hebben tijdens de zwangerschap dreigen meteen al een achterstand op te lopen. Dat kan uitwerken op een minder goede ontwikkeling van de baby. Moeders en baby’s in ontwikkelingslanden die in een CSP-project komen krijgen de kans op een goede start. In dit project krijgen moeders en baby’s hulp vanaf de laatste drie maanden van de zwangerschap tot en met het eerste levensjaar van het kind.

We helpen kinderen te overleven en zich gezond te ontwikkelen. De moeders krijgen hulp bij de bevalling en les op het gebied van gezondheid, hygiëne en voeding. Een medewerker bezoekt de moeder elke week thuis en volgt de ontwikkeling van de baby. Zij vertelt ook over Jezus en laat zien hoe de moeder een rol kan spelen in de geloofsopvoeding.

Omdat veel moeders analfabeet zijn, leren zij in het project lezen en schrijven. Ook leren zij er een vak, zodat zij financieel zelfstandig kunnen worden en voor het gezin kunnen zorgen. Vrouwen die een onderneming willen beginnen kunnen les krijgen in het schrijven van een businessplan en eventueel een microkrediet.

Lees meer over het moeder- en babyprogramma van Compassion

Wie wordt hiermee geholpen?
Kansarme moeders en kinderen in ontwikkelingslanden.

Cadeaukaart

Wil je een cadeaukaart ontvangen bij dit cadeau? Deze kaart kun je personaliseren met je eigen boodschap. Na je betaling kun je de kaart downloaden en cadeau geven.


(Je kunt maximaal 750 tekens gebruiken.)

Categorie: