Aan wie geven we jouw cadeau?


Jouw donatie gaat naar een wereldwijd fonds. Vanuit dat fonds geven we het door jou gekozen cadeau aan een kind, gezin of project in één van de landen waar Compassion werkt. Als je bijvoorbeeld een koe koopt, gaat jouw donatie naar het fonds voor 'inkomensgenererende activiteiten'. Vervolgens kijken de lokale projectmedewerkers waar het meeste behoefte aan is.

In het ene land is dit een koe, maar in het andere land kan dit een geit zijn. Dat kan betekenen dat er in plaats van een koe bijvoorbeeld een geit wordt gegeven aan een gezin dat hiermee inkomsten kan genereren. Omdat we wereldwijd veel cadeaus uit het fonds geven, is de kans het grootst dat jouw gekozen cadeau ook daadwerkelijk gegeven wordt.

Met jouw cadeau maken we een kind, gezin of project blij. Een impressie van de impact.

Speeltoestel in Uganda

Met de komst van speeltoestellen in Busia en Busoga ontwikkelen de kinderen zich beter. In het project krijgen de kinderen creatieve speelvaardigheden aangeleerd waardoor ze zich lichamelijk, sociaal, mentaal en emotioneel ontwikkelen. Dit motiveert hen zich beter te concentreren op school. Kinderen uit de projecten zijn enthousiast over de speeltoestellen en zijn er heel dankbaar voor. Ze gaan op een positieve manier met elkaar om en leren om te delen. Ze presteren beter op school en maken bewuste keuzes.

‘Ik dank de kerk en Compassion dat ik nu met mijn vrienden op de draaimolen kan. Ik had dit nog nooit gedaan, maar nu wel! Ik kom graag naar het project, omdat het leuk is!’

Joan Ikee, jongen uit Compassion-project Uganda

Varkens in Rwanda

Het houden van varkens is een effectieve manier om inkomsten te genereren. Alleen al in het noorden van Rwanda zijn ruim 8.000 gezinnen hiermee geholpen. Met de hogere inkomsten van de gezinnen wordt het voor ouders makkelijker zelfstandig in levensbehoeften te voorzien en de ontwikkeling van hun kinderen te steunen. De kinderen leren hoe ze varkens moeten verzorgen en onderhouden. Deze vaardigheden kunnen ze gebruiken als ze volwassen zijn en een eigen inkomen moeten genereren.

‘Ik wil het project en degene bedanken voor het varkentje dat wij thuis hebben. Als het groter wordt, gaan we zijn kleintjes verkopen zodat mijn vader stoelen kan kopen voor in ons huis. En ook gaat hij dan nieuwe kleren kopen voor mijn zusje en mij.’
Uwere Denise (7) uit Compassion-project Rwanda

Sportkamp in Nicaragua

In het kamp ontwikkelen tieners veel kennis en vaardigheden over het individu en het samenwerken in de groep. De meeste tieners doen enthousiast mee met alle activiteiten, van sport en spel tot bijbelstudie. Veel tieners die deelnemen aan het kamp komen tot geloof. Het kamp vormt daarmee een veilige plek. Er is vervoer van en naar het kamp en het beheer van de voorzieningen wordt goed geregeld. De projecten zijn gefocust op opbouw, relatie en de voortgang en resultaten van de tieners.

‘Op het kamp accepteerde ik Jezus als mijn Redder. Ik was verdrietig toen we moesten vertrekken. Het kamp was een mooie ervaring, ik heb er veel geleerd. Dit gaat mij helpen God te betrekken in al mijn beslissingen.’
Andy Lopez Lopez, tiener uit Compassion-project Nicaragua

Koop direct een cadeau


Kippen

Help een arm gezin zelf inkomsten te genereren, door ze kippen te geven! De eieren leveren voor het hele gezin voedsel en inkomsten op.

€ 17,00
Fiets

In veel ontwikkelingslanden moeten kinderen vaak kilometers lopen om naar school te komen.

€ 60,00
Ziekenhuisbehandeling

Geef een kind een medische behandeling bij bijvoorbeeld een longontsteking, diarree of een botbreuk.

€ 70,00
Onderwijspakket

Voorzie kinderen van een fiets om naar school te gaan, schoolboeken en een speeltoestel voor de speelmomenten!

€ 120,00

toon meer cadeaus